Shadow

Internazionale vs. Barcelona – Fotballkamprapport – 4. oktober 2022

Barcelona står i fare for å ikke komme seg ut av Champions League-gruppefasen etter at et 1-0-tap mot Inter på tirsdag ga dem kun tre poeng på tre kamper.

Hakan Calhanoglu scoret kampens eneste mål på San Siro i første omgang for å levere et potensielt viktig resultat i gruppe C.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Bayern München, som slo Barcelona 2-0 sist gang, topper gruppen på perfekte ni poeng, med Inter på andreplass på seks, foran Barca. Viktoria Plzen er fortsatt uten poeng.

Inter og Barcelona møtes igjen neste uke, denne gangen på Camp Nou.

Barcelona har nå ikke klart å score i fire av sine fem siste Champions League-kamper. Og til tross for at Xavi Hernandezs side hadde nesten 70 % ballbesittelse gjennom tirsdagens møte, var det Inter som hadde de klarere mulighetene på mål i første omgang.

Calhanoglu leverte et varselskudd i det syvende minuttet da hans første eksplosjon fra 30 yards krevde en dykkeredning fra Marc-Andre ter Stegen for å vippe den over tverrliggeren.

Rett før pause ga den tyrkiske midtbanespilleren Ter Stegen sjanseløs like utenfor feltet. Barcelona klarte ikke å klarere ballen før den til slutt ble jobbet til Calhanoglu som boret et skudd nede i hjørnet.

– Xavi rasende over VAR ‘urettferdighet’ i Inter-tapet

Inter hadde ballen i nettet enda tidligere også, bare for at offsideflagget skulle gå opp og utelukke innsatsen til Angel Correa etter at han brøt fri og rundet Ter Stegen. Barcelona overlevde også da en straffe tildelt Inter ble kalt tilbake etter at en offside i oppbyggingen ble oppdaget av VAR.

Det tok helt til det 61. minutt før gjestene for alvor truet Inter-målet. Et pent Barcelona-trekk så ballen flyttet til Ousmane Dembele på venstre side av feltet, men hans kraftige innsats kom tilbake fra bunnen av den første stolpen.

Da Barcelona fortsatte å presse frem, var Dembele fremtredende involvert igjen minutter senere.

Kantspillerens løp og innlegg gikk inn i banen til Pedri som trillet ballen inn i det tomme målet. En VAR-gjennomgang viste imidlertid at ballen traff hånden til Ansu Fati før den nådde Pedri, noe som betyr at Inter beholdt sin knappe fordel.

VAR frustrerte igjen Barcelona på stoppetid på slutten av kampen.

Spillet ble stoppet da dommerne vurderte en potensiell håndball i straffefeltet fra Inters Denzel Dumfries for å omdirigere et kryss, men ingen straffe ble tildelt, noe som førte til at Barcelona står overfor en oppoverbakke i de tre siste gruppekampene.